Півзахисник київського «Динамо» і збірної України Віктор Циганков, який родом з Вінниці, опинився у топ-15 найдорожчих футболістів Європи.

Наш земляк розділив 13 і 14 місця із нападником пітерського «Зеніту» бразильцем Малкольмом. Трансферна вартість обох сягає 24 млн євро.

На один млн євро від Циганкова відірвалися Доніелл Мален із «ПСВ», Евертон із «Бенфіки», Ніколас Тальяфіко, Антоні із «Аякса», Дарвін Нуньєс із «Бенфіки». Трансферна вартість кожного сягає 25 млн євро. На вершині генерації опинився Давід Нерес із «Аякса» — 36 млн євро та його одноклубник Андре Онана.

Додамо, що Віктор Циганков родом з Вінниці і є вихованцем обласної ДЮСШ з футболу Блохіна та Бєланова. Вийшло так, що Циганков вже у 16 років почав тренуватися з основою київського «Динамо». А у 18 — дебютував у прем’єр-лізі, вийшовши на заміну. З кожним роком гра нашого земляка стає все кращою, нещодавно саме він забив гол у ворота збірної Іспанії, після того був гол і у ворота «Барселони»… В активі гравця перемога в трьох Суперкубках України та одному Кубку України. Кохана Віктора, теж вінничанка, навчається у США…

Віталіна Володимирова