24-й щорічний конкурс «Міс Вінниця» відбувся 6 березня у режимі онлайн у міському Палаці мистецтв «Зоря».    16 найкрасивіших вінничанок змагалися своєю вродою.

Цьогоріч титул «Міс Вінниця-2021» отримала 19-річна Вікторія Гелитюк. Дівчина родом із Мурованих Курилівців та навчається у Донецькому національному університеті. Вона — наша співрозмовниця.

– Що спонукало тебе іти на конкурс «Міс Вінниця-2021»?

– Взагалі до сцени я звикла, адже десять років займалась танцями різних стилів. Зі своїм колективом ми часто виступали, змагались за нагороди. А ось у конкурсах краси я до цього ніколи участі не брала, і рішення піти на кастинг «Міс Вінниця» виявилось спонтанним. Я вирішила спробувати свої сили, проявити себе. Чесно кажучи, ледь не втратила свій шанс, бо запізнилась на кастинг. Прибігла буквально за 5 хвилин до свого виходу, бігом переодягнулась у купальник і навіть не встигла уявити, де я і що відбувається. Може, то навіть було на краще, адже взагалі забула про хвилювання. І журі оцінило мене та взяло до фіналу. Тому все, що не робиться, це на краще!

– Чи очікувала на те, що потрапиш у число 16-ти найкращих? Як готувалась до фіналу 6 березня і чи вірила у перемогу?

– Цього року було майже 130 дівчат, і всі неймовірно гарні. З багатьма познайомилась, враження тільки позитивні. Тому те, що обрали мене, справді несподіванка. Підготовка повністю безкоштовна, ми ні за що не платили, все організували спонсори та партнери конкурсу. Від нас — лише чарівна посмішка та наснага. До фіналу ми займались у фітнес-залі, я дотримувалась певної дієти та позбулась 2-3 кілограмів. Це мало, але впевненості більше додало. Вже коли оголошували переможниць, то розхвилювалась, адже майже всі стрічки номінацій були роздані. Подумала тоді, що жодної з них не отримала. Аж тут перемога, яка дійсно виявилась неочікуваною.

Коли назвали мій номер 14, то я забула, що він знаходиться у мене на руці. Лиш тоді, коли назвали моє ім’я та прізвище, зрозуміла, що потрібно виходити. Батьки в цей момент знаходились у залі, нам дали кожній по два запрошення. А ось рідні та друзі вболівали онлайн. Окрім корони, я отримала ювелірні прикраси від «Діадеми», модні речі від вінницьких дизайнерів Олександри Хедоян і Олександра Очеретного, сертифікати від стоматологічної клініки, спортивного клубу «Next», подарунки від магазину «Княжна», путівку від «Верони-тур» на двох до Албанії та інші подарунки.

– А чи відчувалась конкуренція, адже часто розповідають, як конкурсантки одна одній скло підсипають у туфлі, аби прибрати сильних суперниць?

– Ми дуже гарно здружились і спілкувались не лише під час наших репетицій, а й поза ними весь цей місяць. Ми і далі продовжуємо телефонувати одна одній та писати. А щодо конкуренції, то ми з дівчатами навіть жартували, що якось дружно все складається у нас і скло ніхто не підсипає у взуття. Скажу більше — якби перемогла інша дівчина, я би була за неї неймовірна рада.

– Розкажи про своїх бать­ків. Як вони відреагували на участь у конкурсі краси?

– Я одна дитина у родині. Тато приватний підприємець, мама — держслужбовець. Звичайна сім’я, але дуже щира та дружна. Батьки знали, що я цікавлюсь моделінгом, займалась у модельній школі, це моє хобі, і я хочу розвиватись в цьому напрямку. Тому вони з легкістю поставились до цього і зрозуміли. Сказали: «Іди, пробуй свої сили». І їхня віра мене надихає.

– Що для тебе означає вислів «красива дівчина»?

– У першу чергу, це впевненість у собі, коли ви відчуваєте себе красивою. Це спосіб самовиразити себе.

– Чи плануєш брати участь у конкурсі «Міс Україна-2021»?

– Минулого року через пандемію він не відбувся, сподіваюсь, що цього року вдасться його провести. І я би хотіла гідно представити там Вінниччину і ще раз спробувати свої сили. Наразі отримала кілька цікавих пропозицій, і вже скоро ви мене побачите.

– Який найскладніший момент був у твоєму житті?

– ЗНО для мене виявилось досить складним, адже напередодні я захворіла на вітрянку. Але все-таки вона була у легкій формі, я швидко одужала і таки здала іспити. Та стрес був серйозний.

Вікторія Снігур