Старша по будинку Тетяна Ковальчук звернулась до редакції і ось, що розпо­віла:

– У 2008 році відбулися громадські слухання. Після цих слухань Наталя Гетце ходила по усіх квартирах і скуповувала голоси мешканців будинку по 2 тисячі гривень. Знайшлися люди, які взяли гроші… Про це є офіційні документи, — каже Тетяна Ковальчук. — Єдиний пункт, котрий вона виконала з цілого переліку своїх зобов’язань перед мешканцями будинку, — зробила паркан і клумби. У 6-му під’їзді вона викупила чотири квартири під офіс, не виводила їх з житлового фонду. Я боролася усіма способами, і тільки у 2017 році це вдалося зробити.

Власниця «Варшави» незаконно поставила прибудову до нашого будинку. Так само без дозволу встановила кондиціонери. А у 2009 році вона побудувала пекарню. З тих пір я вимагаю документ з Держпродслужби, про те, чи законно працює ця пекарня, бо вони довгий час працювали як виробничий цех. Тим часом витяжка (встановлена без дозволів) гула і вдень, і вночі. Ми зверталися зі скаргами до поліції, до міського голови. Але нічого, крім від­писок, не отримали. Коли прийшла комісія обласної ради, то кондиціонери не працювали і жодного автомобіля у дворі не розвантажувалося.

А ще — багатотонні вантажівки вічно розвантажуються. Бо ж тут у неї магазин-склад. За цей тривалий час нашої війни я відмовлялася від посади старшої по будинку. Але ніхто не може вести цю боротьбу. Вже на початку лютого у «Варшаві» запрацювали перфоратори, відбувається ремонт. І коли ми, нарешті, будемо мати спокій — нікому не відомо.

На ці претензії Наталія Рекута відповіла так:

– Тетяна Ковальчук вже скаржилася на нас не в одну інстанцію, хоча вона не старша по будинку. Їй вже відповіли, що за безпідставні скарги їй загрожує штраф. До нас приходили з перевірками різні служби і жодних порушень не виявили. Наразі в нашому торговому центрі не працює ні один кондиціонер та витяжки, бо відбувається реконструкція, ми робимо централізоване сучасне кондиціонування. Магазин працює всього на 30 відсотків.

Автомобілі всі вивантажуються через спеціальну розвантажувальну, яка збудована на нашій території і ми платимо сервітут. З двору ніхто не розвантажується. Громадські слухання відбувалися 13 років тому. Ми заплатили кожному мешканцю гро­ші, і кожен про це розписався. Ми благоустроїли територію. За мешканців платимо 40% комунальних платежів. Облаштували дитячий майданчик. Всі пункти, прописані на громадських слуханнях, виконали і документи оформлені, так що всі звинувачення безпідставні.

Тетяна КОНДРАТЬЄВА