І чергами розстріляв високовольтний електричний стовп із кабелями… Вмить весь Томашпіль занурився у пітьму, а стрілець із автоматом раптом покинув свято на своєму «Порше Каєн» у напрямку Вінниці…

– Це була компанія із села Ярове, в якому є традиція на святах стріляти із рушниць у небо! Але щоб стовп із дротами постріляти і весь Томашпіль сидів із свічками вночі – такої традиції у нас ще не було! — розповів місцевий мешканець Михайло.

І 14 березня у ході проведення спеціальної операції «Сирена» поліцейські затримали вінничанина, який на святкуванні замість феєрверків здійснив вгору більше двадцяти по­стрі­лів з автомата та намагався втекти від поліції на автомобілі. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав. Чоловіка помістили до ізолятора тимчасового утримання.

– Близько 20 години до поліції надійшло повідомлення, що біля місцевого кафе невідомий почав стріляти з автоматичної зброї, внаслідок чого пошкодив високовольтний електричний кабель. Це призвело до знеструмлення біль­шої частини Томашполя. Після цього хуліган з місця події втік на автомобілі «Порше Каєн», — повідомив від­діл комунікації поліції у Він­ницькій області.

Затримали підозрюваного на території смт Агрономічне Вінницького району.

Ним виявився 35-річний мешканець Вінниці. Чоло­віка затримали в процесуальному порядку згідно зі ст. 208 КПК України. Наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Автомобіль «Порше Кайєн» поліцейські вилучили та помістили на арештмайданчик.

Такі дії кваліфіковані слідством як умисне знищення або пошкодження майна, вчинене загальнонебезпечним способом згідно з ч.2 ст. 194 Кримінального кодексу України. За такий злочин може загрожувати до десяти років ув’язнення.

Наразі слідством готується матеріали для оголошення затриманому про підозру у вчиненні зазначеного злочину та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

А весь Томашпіль нині обговорює цю дивну традицію із села Ярове стріляти на весіллях та іменинах у небо…

Сергій Годун