Цього дня у світі відзначаються день французької мови (ООН), Міжнародний день щастя, День весняного рівнодення, День Землі, Всесвітній день жаби, Міжнародний день астрології, Всесвітній день горобця, Міжнародний день без м’яса, Всесвітній день борошна, Всесвітній день здоров’я порожнини рота, Всесвітній день театру для дітей та молоді, Всесвітній день обізнаності про травми голови, Всесвітній день квілтінга, Всесвітній день сторітеллінга, Міжнародний день франкофонії.

Православна церква 20 березня вшановує пам’ять преподобного Павла Прусиадського. У народі день назвали Павлів. Ще 20 березня – весняне рівнодення. Це надзвичайно потужний за енергетикою день, через це він вважається магічним.

Іменини у Василя, Єфрема, Капітона, Євгена, Ксенії, Омеліана, Надії, Павла, Анни, Марії, Катерини та Миколи.

У 321 році римський імператор Костянтин I Великий повелів святкувати недільний день (по-давньослов’янськи «неділя»).

У 1792 році Національна асамблея Франції схвалила застосування під час страт гільйотини. Вже через рік з її допомогою був страчений Людовик XVI. Тривалий час страта виконувалася тільки публічно. Гільйотина не була скасована наступним ладом через надзвичайну її зручність. Цей вид страти застосовувався у Франції до 1977 року.

У 1854 році в США була заснована Республіканська партія.

У 1921 році в Канзас-Сіті був випущений у прокат перший мультфільм, створений за участю Волта Діснея.

У 1991 році 4-річний син Еріка Клептона Конор загинув у Нью-Йорку, випавши з вікна квартири матері, розташованої на 53-му поверсі. Пам’яті сина музикант присвятив пісню Tears in Heaven. Ерік Клептон – британський рок-музикант, командор ордена Британської імперії, в 1960-ті роки грав із блюз-роковими групами John Mayall’s Bluesbreakers, The Yardbirds, Cream. Його музичний стиль із часом змінювався, але він завжди тримався блюзових коренів.

У 1995 році синкретична екстремістська секта «Аум Сінріке» організувала заринову атаку в токійському метро. В результаті п’яти скоординованих атак загинуло 13 людей і постраждали близько 6 тисяч.
1632 – народився Іван МАЗЕПА, гетьман України

1976 – народився Честер БЕННІНГТОН, вокаліст американської групи Linkin Park