– Вакцинування від ковіду призначила особисто мій лікуючий онколог. Попередньо, мені прийшло повідомлення, що мене включено до списку вакцинування онкопацієнтів. Лікар проінформувала та пояснила всі нюанси. Ніхто мене не примушував. В Іспанії вакцинування проходить в добровільному порядку. І так, в таких європейських країнах як Іспанія, про онкопацієнтів турбуються і їх вакцинують, як групу ризику.

Я могла спокійно відмовитися, але свідомо зробила свій вибір і вирішила вакцинуватися, оскільки для мене найбільшим ризиком є саме захворіти на ковід та лишитися без потрібного мені лікування, що для мене може бути летальним.

В Халка я не перетворилася, в зомбі теж. Єдиний на сьогоднішній ранок дискомфорт – жахливо болить рука в місці введенні вакцини. Але це біль не від самої вакцини, а від уколу, адже голку так глибоко заганяють, що я аж завіжжала.  Ну і головна відповідь, бо всіх саме це і цікавить – мені вкололи вакцину фірми Pfizer. Вакцинація здійснюється у два етапи – вчора перша, 19 квітня друга. Політ нормальний і все добре.

Валентина Лісова