У рамках акції проводили посадку лісу у Орлівському лісництві (лісничий В.В.Бендера). Заліснили ділянку площею 0,8 га у 58 кварталі. Лісові культури створювали за схемою: 4 ряди дуба звичайного, 1 ряд черешні.

На підготовленій ділянці працювали представники державної лісової охорони на чолі з лісничим Віктором Бендерою, працівниці Орлівського лісництва і навіть члени сімей. Адже це давня лісівнича традиція – залучати свою родину до роботи у лісі. Тим паче, у такий важливий день, у старт лісокультурної кампані, до своїх татусів виявили бажання долучитися діти.

Старшокласниця Стінянської ЗОШ 1-3 ст. Наталя садила дерева на лісовій ділянці разом із своїми батьками. Її тато, Василь Володимирович Франков, працює майстром лісу обходу №5. А наймолодшою учасницею посадки виявилась Марина, другокласниця Шура-Копіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Вона прийшла садити ліс із своїм татом, Клименком Віталієм Михайловичем, майстром лісу обходу №4.

– Працюючи пліч-о-пліч з лісівниками, із своєю ріднею, діти вчаться дбайливо ставитися до природи. Вони знатимуть, що це дерева, посаджені їхніми дитячими руками, і через усе життя пронесуть шану до лісу та праці лісівників! – зазначив лісничий В.Бендера.

Цього року ДП «Тульчинське ЛМГ» має досить великий об’єм у відтворенні лісів. Це 116 га на землях державного лісового фонду та планує створити 6 га нових лісів на землях, переданих для створення захисних насаджень селом Зяньківці Брацлавської ОТГ. Тому бажаємо лісівникам злагодженої роботи, вдалої погоди та хорошої приживлюваності новоствореним лісовим культурам!

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ