На Вінниччині розпочався другий етап вакцинації.

Станом на 23 березня уже 4650 вінничан щеплених першою дозою вакцини Oxford/AstraZeneca CoviShield. Це медики, які працюють із ковід-пацієнтами, медичні працівники первинної ланки, військові медики, лікарі Міністерства внутрішніх справ та Нацполіції.

– Тепер починаємо вакцинувати тих, хто запланований на другий етап кампанії. А це медики нековідних медичних закладів області, відомчих закладів, приватних медичних закладів. У нас є спеціальний список, який розміщений на сайті департаменту, де записалося близько 20-ти людей. Якщо будуть залишки вакцини, ці особи будуть запрошені до пунктів щеплення. Плануємо здійснювати це «на камеру», публічно, – повідомила заступник директора департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Тетяна Бондаренко. – Окрім 9-ти мобільних бригад, до процесу вакцинації доєдналися і стаціонарні пункти щеплень у центрах первинної медико-санітарної допомоги.

На фото Софія Кучерук

Загалом плануються п’ять етапів вакцинації.

З агітаційною метою на камеру вакцинуються відомі українці — спортсмени, письменники, артисти.

За залишковий принципом вдалося вакцинуватися й голові Гайсинської РДА Людмилі Головашич.

– Записалася у додаткові списи, щоб у разі якоїсь відмови, мати шанс зробити щеплення. У понеділок мені зателефонували і повідомили, що є вільних чотири дози вакцини. Я з чоловіком одразу скористалися такою можливістю. Хоча обоє уже перехворіли. Почуваюся добре, намагаюся менше контактувати з людьми, або спілкуватися на дистанції, – розповіла пані Людмила.

На цьому тижні щеплення також зробили відомі медики — головний лікар Вінницької обласної психоневрологічної лікарні ім. Ющенка Софія Кучерук, керівник Чорнобильського диспансеру Світлана Голодюк. Раніше — нардепка від “Слуги народу” Ірина Борзова.

Людмила ПОЛІЩУК