Із 1 квітня в Україні відбудеться підвищення виплат для працюючих пенсіонерів – воно торкнеться близько 2,7 млн громадян, які оформили пенсію не пізніше, ніж 2 роки й 11 місяців тому і продовжують легально працювати. Розмір підвищення визначається автоматично і індивідуально для кожного пенсіонера.

Формула розрахунку пенсії виглядає так: Пенсія = середня зарплата * трудовий (страховий) стаж * індивідуальний коефіцієнт заробітку.

Як раніше повідомлялося, в Україні незабаром запрацює система накопичувальної пенсії. У комітеті ВРУ з питань соцполітики і захисту прав ветеранів запланували, що фінансування буде відбуватися коштом ЄСВ, податку на доходи фізосіб (ПДФО) – по 2% з кожного з них.

“Укрпошта” продовжить надавати послуги з доставки пенсій і грошової допомоги українцям. Про це 20 березня повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Вона розповіла, що тарифи з доставки пенсій і грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів залишаться колишніми. За підрахунками керівництва “Укрпошти” в Україні не менше 3,6 млн пенсіонерів отримують пенсії готівкою через відділення або листонош.

Ірина ЗОНОВА