Лісівники Вінниччини планують висадити 5 мільйонів дерев. Стартувала акція й у ДП «Бершадський лісгосп».

До початку весняної посадки лісу лісівники готувалися заздалегідь. Для цього було підготовлено земельні ділянки, на яких заплановано висаджування дерев, достатню кількість посадкового матеріалу, знаряддя праці.

У Сумівському лісництві лісівники розпочали викопування посадкового матеріалу, який будуть використовувати для створення лісових культур під час цьогорічної весняної посадки. Долучилися до такої відповідальної справи і вихованці Сумівського учнівського лісництва «Юні друзі лісу». Працюючи пліч-о-пліч з лісівниками-професіоналами, школярі пізнають лісівничу справу, вчаться дбайливо ставитися до природи. Доклавши руку до створення лісових насаджень, юні лісівники через усе життя пронесуть шану до лісу та довкілля.

Розпочинаючи акцію, лісівники ДП «Бершадський лісгосп» створювали лісові культури з головною породою дубом звичайним у Бершадському лісництві (кв. 35, вид. 16) на площі 0,7 га. Щоб новостворені культури виросли у могутні діброви, лісівники впродовж багатьох років плекатимуть та доглядатимуть насадження. Адже головне завдання працівників лісового господарства – залишити наступним поколінням у спадок високоякісні та цінні насадження.

Звичайно, акція «Створюємо ліси разом» лише розпочинається. Триватиме вона до 17 квітня – Дня довкілля. Протягом місяця усі охочі можуть долучитися до благородної місії створення лісів. Лісівники Вінниччини запрошують взяти участь у весняній посадці лісу! Така акція дає кожному чудову можливість оцінити своє відношення до лісу, природи, а також власними руками зробити свій внесок у збереження зелених легенів нашої планети.