Зокрема, підприємці Вінниці виступили  проти посилення обмежень. Мітинг під ОДА тривав із  8-30 до 10-00  із дотриманням карантинних норм: присутні були в масках, дотримувались  дистанції. Одягнули на себе жилети «SAVE ФОП». Присутні близько двох десятків підприємців протестували  проти того, що під час карантину страждає саме малий і середній бізнес, а великий продовжує працювати. Свою акцію вони назвали попереджувальною.

-Я –фізична-особа підприємець, що працює на другій групі оподаткування. Мій протест обумовлений всеукраїнським протестом проти «вибіркового карантину». Минулого року також навесні був введений карантин, під час якого підприємці понесли величезні збитки. Держава їх не підтримала, а також вимагала сплату податків, – каже вінницький підприємець Олександр Кириченко. – Ми всі знаємо, що вона (влада) буквально один раз кинула цю подачку на 8 тисяч і живіть, як хочете. Я не маю права закликати нікого до акції, але не можу нікому заборонити так само виходити  і показати свою позицію з цього приводу. Слава підприємцям!!! Зробимо нашу країну успішною!

Також люди на акції нарікали, що їм вже це набридло та більше так неможливо жити. На думку однієї з активісток, від введення локдауну виграють лише монополісти й великі торгові мережі. Вона вважає, що після чергового карантину вже не відкриються близько половини підприємств малого бізнесу. І той не зможе працювати.

Ще одна акція протесту відбулась 22 березня під Вінницькою міською радою. Там зібрались майже дві сотні людей із закликами про відкриття фітнес – центрів. Протестувальники вимагають аби міська рада дозволила працювати. Мітингувальники подали офіційне звернення до міської ради, щодо перегляду умов роботи тренажерних залів. Звернення пообіцяли розглянути. Проте в розмові протестувальникам зазначали, ймовірно, що карантин буде посилено, адже ситуація із захворюваністю на ковід не покращується…

Віталіна Трудько