Встановлено, що підозрюваний разом зі спільником налагодили шахрайську схему з заволодіння грошима громадян під виглядом продажу квартир.

– Винаймаючи квартиру подобово, наш земляк повідомляв потенційним покупцям, що квартира належить йому, однак перебуває під арештом за заборгованість по комунальним послугам та підлягає стягненню в ході виконавчого провадження. Тому у зв’язку з чим готовий вирішити питання продажу квартири за півціни, – розповіли нам подробиці у поліції Києва. – Згодом чоловік організовував зустріч із спільником, який виконував роль державного виконавця, у якого на виконанні перебуває провадження щодо продажу вказаної квартири. У такий спосіб шахраям вдалося ошукати матір-одиначку, яка хотіла придбати квартиру на проспекті Героїв Сталінграда та передала зловмисникам понад 430 тис. гривень.

У ході проведених оперативно–розшукових заходів правоохоронцями встановлено особу підозрюваного. Це 43-річний житель Вінниці, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення аналогічних злочинів. Слідчі дії тривають.

Валентина Лісова