Коронавірус продовжує забирати життя жителів області, і, на жаль, серед його жертв — ще зовсім молоді люди…

22 березня зупинилося серце 38-річної жмеринчанки, фельдшера філії Жмеринської станції екстреної невід­к­ладної допомоги Вікторії Василівни Гусак. Разом зі своїм чоловіком Денисом вона працювала на станції «швидкої» у ковідній бригаді. Без ма­тері залишився 8-річний син Тимофій, учень школи №1.

– Вікторія прийшла з медичного училища Могилева-Подільського і з першого дня працювала у бригаді екстреної допомоги, – розповіли нашому журналісту колеги покійної.

— Медицині віддала близько двадцяти років життя! Чоловік працює водієм швидкої допомоги, мама — медичною операційною сестрою у Жмеринській ЦРЛ. Сестра теж у медицині. Батько був водієм екстреної допомоги і раптово помер за кермом автомобіля на робочому місці. Вікторія — добросо­вісна, професійна і людяна. Вона дійсно любила свою роботу. Рік тому колега захворіла на пневмонію, ще тоді, коли держава про Ковід не говорила. Важко Вікторія перенесла хворобу, на щастя, змогла подолати. А в березні у неї знову діагностували пневмонію. Вікторія одразу здала тест на COVID-19, результат був позитивним. Жінка лягла у лікарню, але сатурація падала, останні дні її перевели на СІПАП-терапію. Вона перебувала у реанімації місцевої лі­кар­ні. Та 22 березня серце колеги зупинилось. Щодо того, де саме інфікувалась фельдшер — поки нічого не знаємо. Є структури, які будуть цим займатись. Це перша наша колега, яка померла через коронавірусну інфекцію. Хоча в Вінницькій області таких уже чимало. Чоловік Вікторії теж хворий. Він на лікарняному. Але в нього легка форма, життю нічого не загрожує. Дуже шкода та боляче, що йдуть молоді та найкращі…

Вічна і світла пам’ять медику, яка, рятуючи хворих від COVID-19, сама не змогла подолати недугу.

Віталіна Трудько