Показували таке. Стоїть на українському березі Дністра велика група начальства з Вінниці, Сорок, Кишинева і… Ямпільської ОТГ. Якраз – навпроти Косеуцького монастиря, де має, за задумом влади, пролягти отой самий транскордонний мостовий перехід довжиною аж 362 метри. Метушаться навкруг них догідливі місцеві журналісти, показуючи їх велич і мудрість.

І от в кадрі, попереду всіх – високий, кремезний Сергії Гаджук – голова Ямпільської ОТГ – погляд направив в бік монастиря. Його запитує, на ламаній російський мові, якийсь молдовський делегат про те де ж проляже цей міст, на молдовському березі? І цей наш колишній начальник райвідділу міліції, часів Януковича, пояснює іноземцеві, теж на ламаній російській мові, що міст побудують он там – один бік його впиратиметься в ту молдовську гору, заліснену молодими соснами. Молдован (румун) зауважує: “Але ж гора висока… “. Ну й що, непохитно стоїть на своєму, можливо майбутній президент України – Сергій Гаджук – зріжемо ту гору. Головне, що і гора, і ліс на ній – державні. І їх не доведеться викупляти в приватників. Мовляв, задарма візьмемо.

Я дивлюся це безпардонство і думаю собі: а хто ти такий, що розпоряджаєшся вже і молдовськими землями? Ти ж ще навіть не міністр закордонних справ України в майбутньому уряді Володимира Гройсмана. Почекай трохи, дорости, заспокойся, стань позаду. Ні – він попереду всіх перед телекамерами. І на всю область. На весь світ. Бо ж інтернет всепланетарний. Побачимо, що цьому “управителю” скажуть майбутні покоління, ця земля, ця святість і за ці кадри, і за цей проект тут, і за цей монастир, і за цю магістраль над ним… Про голову ОДА говорити не стану. Він добра людина. Але не він тут править…

Василь Кізка