Міністерство охорони здоров’я оновило розподіл на карантинні зони. В червону зону епіднебезпеки потрапляють Київ та 8 областей, рівень госпіталізацій перевищено в столиці та 16 регіонах. В Києві рівень завантаженості ліжок з киснем становить 80%.

Згідно з даними, у червоній зоні перебувають Київ, Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Київська, Львівська, Одеська, Сумська, Чернівецька області.

В помаранчевій зоні знаходяться 15 регіонів – Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська області.

Показник госпіталізацій хворих із COVID-19 перевищено у 17 регіонах – у Києві, Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київські, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській областях.

Так, при визначеному показнику рівня госпіталізацї 60 на 100 тис. населення, у Києві цей показник станом на 23 березня становив 112,3.

Найвищий показник госпіталізацій у Вінницькій області – 130,4 на 100 тис. населення, у Житомирській області – 115,8, у Хмельницькій області – 105,7.

Найвищий показник завантаженості ліжок із киснем станом на 23 березня у Києві – 80%, Житомирській області – 70,7%, Миколаївській області – 66,3%, Київській області – 65,6% (при визначеному показнику 65%).

Валентина Лісова