В п’ятницю на сесію Вінницької міської ради буде виноситись рішення про затвердження нової «Програми організаційного забезпечення діяльності судів Вінницької міської територіальної громади на 2021 – 2023 роки», в якій передбачили заходи «покращення умов для працівників та відвідувачів суду (учасників процесу) шляхом створення місць для паркування»., – повідомив депутат ВМР Віталій Плясовиця.

– Йдеться про парковку в центрі міста навпроти Апеляційного суду по вулиці Визволення.

Начебто гарне рішення, чудова ініціатива. Але! Одне з покращень це встановлення шлагбауму! Тобто, парковка, яка зараз доступна для всіх мешканців громади та гостей міста, перетвориться на місце паркування лише для працівників суду.

А як же інші вінничани? А як же туристи? Це ж центр Вінниці, де і так не вистачає місць для паркування. Якщо на сесії міськради рішення підтримають в такому вигляді як є, в центральній частині міста – мінус 40 місць для автівок звичайних людей.

Я не проти благоустрою території, але категорично проти «приватизації» стоянки в центрі Вінниці за допомогою встановлення шлагбаумів.

Вінничани, а ви що про такі «ідеї» з стоянками скажете? Чи може тепер кожен біля свого офісу відгородить місце для свого авто?

Роман Ковальський