У день старту акції гайсинські лісівники зібралися у Басаличівському лісництві (лісничий А.В.Швець). Створювали лісові культури в урочищі Степаська березина. На ділянці площею 3,9 га розпочали висаджувати сіянці дуба звичайного. А загалом лісові культури на даній ділянці будуть створені за схемою: 3 ряди дуба звичайного, 1 ряд груші, 3 ряди дуба звичайного, 1 ряд черешні.

До початку весняної посадки лісу лісівники готувалися заздалегідь. Для цього було підготовлено земельні ділянки, на яких заплановано висаджування дерев, достатню кількість посадкового матеріалу, знаряддя праці. На підготовленій ділянці працювали представники державної лісової охорони на чолі з лісничим А.В.Швецем.

Загалом навесні цього року ДП «Гайсинський лісгосп» має виконати один із найбільших серед держлісгоспів Вінницького ОУЛМГ об’ємів із посадки лісу – 131 га. І цю роботу вони готові виконати якісно та оперативно, бо уміють працювати злагоджено при будь-якій погоді. Тому гарантують хорошу приживлюваність новоствореним лісовим культурам!

Цього року члени учнівського лісництва «Паросток» Гайсинської школи №4, учні 5 та 6 класів, стали учасниками Інтернет-конференції «Створюємо ліси разом». Напередодні акції провели семінар-навчання з посадки лісу з керівником учнівського лісництва, Галиною Мигидюк.

Акція «Створюємо ліси разом» триватиме до 17 квітня, Дня довкілля. Тому усі охочі можуть долучитися до благородної місії створення лісів. Лісівники запрошують взяти участь у весняній посадці лісу та власними руками зробити внесок у збереження зелених легенів планети.

А 10 квітня гайсинські лісівники запрошують громадськість взяти участь у загальнодержавній екологічній акції «Озеленення планети» з весняного висаджування дерев. До акції активно долучається адміністрація новоутвореного Гайсинського району. За словами голови райдержадміністрації Людмили Головашич на території новоутвореного району під час акції при допомозі ДП «Гайсинський лісгосп» буде висаджено не менше одного мільйона штук дерев.

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ