Про це повідомляє Центр громадського здоров`я Вінниччини.

Вінницька область нарощує темпи вакцинації від COVID-19, – Наталя Заболотна, перший заступник голови Вінницької ОДА

Це найвищий показник кількості щеплених з початку вакцинальної кампанії. Загалом на Вінниччині щеплено 6620 людей. Про це під час щотижневого брифінгу повідомила перший заступник голови ОДА Наталя Заболотна.

Нині в області працює 9 мобільних бригад та 17 пунктів щеплень, медичні працівники яких пройшли навчання по вакцині АstraZeneca/Covishield.

Сьогодні на базі Вінницького лабораторного Центру МОЗ України розпочала дводенне навчання чергова група працівників пунктів щеплень по вакцині АstraZeneca/Covishield з 6 закладів охорона здоров’я. 29 березня 24 підготовлених медика з 6 закладів охорони здоров’я розпочнуть свою роботу.

Темпи вакцинації медичних та інших працівників закладів охорони здоров’я на добу станом на 25 березня становить 70-80 осіб на одну мобільну бригаду та 20-30 осіб на пункт щеплень.

Наразі в області проходять І та ІІ етапи вакцинації,

До І етапу відносяться:

– всі медичні працівники (лікарі, середній та молодший медичний персонал), які працюють в ЗОЗ де надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірусну хворобу COVID-19,

– працівники мобільних бригад з вакцинації,

– всі працівники лабораторій, які проводять лабораторні дослідження на коронавірусну хворобу COVID-19,

– працівники екстреної медичної допомоги, включаючи водіїв.

До ІІ етапу відносяться:

– медичні працівники первинного рівня надання допомоги,

– всі працівники інших ЗОЗ, які не надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірусну хворобу COVID-19 інших закладів охорони здоров’я незалежно від підпорядкування,

– соціальні працівники та інші працівники соціальної сфери,

– працівники системи громадського здоров’я.

– люди віком 80+

Кого щеплюватимуть залишковими дозами вакцини?

учасники бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях; народні депутати України, керівники центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій, обласних рад, органів місцевого самоврядування, лідери і представники релігійних організацій;

видатні письменники, журналісти, спортсмени, музиканти, актори, співаки, інші діячі сфери культури, старші 60 РОКІВ.

З 223 зареєстрованих , лише 31 підпадають під вказані критерії: 29 учасників АТО, 1 депутат, 1 письменник старше 60 років.

Залишок вакцини станом на 25 березня становить 11 180 доз.

Марина Романова