Роботи проходять одразу в 10 приймальних відділеннях лікарень регіону.

У лікарні швидкої допомоги у Вінниці пройшли роботи з реконструкції приймального від­ділення. Крім цього, була зроблена триповерхова добудова головного корпусу, де розташувалося приймально-діагностичне від­ділення з ургентним операційним блоком на 4 операційні та від­діленням інтенсивної терапії.

Готовність першої черги реконструкції Калинівської та Ямпільської лікарень становить 100%.

Будівельна готовність першої черги реконструкції інших восьми відділень становить від 72 до 98 від­сотків, з них готовність 90% і більше мають 4 від­ділення.

За інформацією Сергія Борзова, роботи з реконструкції роз­ділено на дві черги. Обсяг кош­тів, необхідний для завершення робіт першої черги, становить 56 млн грн, другої – 39,4 млн грн.

Минулого тиж­ня новий сучасний рентген­апарат та апарат ультразвукової діагностики отримала Хміль­ницька лікарня.

Обладнання закуплено за кошти державного бюджету відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про виділення коштів для забезпечення опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах медичним обладнанням…».

На першому етапі було закуплено десять рентгенівських систем загального призначення та десять апаратів ультразвукової діагностики на загальну суму понад 56 міль­йонів гривень.

Рентген-обладнання також отримали Жмеринська, Кали­нівська, Тульчинська центральні лікарні та Вінницька міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги.

16 березня Хмільницька лікарня отримала ще й апарат ультразвукової діагностики.

У рамках програми апарати УЗД також отримали Жмеринська, Калинівська та Козятинська лікарні.

Система рентгенівської діагностики вартістю 4 млн 800 тис. грн. та ультразвукова діагностична система вартістю 800 тис. грн закуплені за кошти з державного бюджету в рамках президентської програми «Велике будівництво».

Як зауважує голова ОДА: «Обладнання надає можливість швидкого встановлення діагнозу та допомагає лікарям оперативно, не втрачаючи час, вступити у боротьбу з хворобою. Особливо важливо це сьогодні — під час пандемії.

Сучасне обладнання збільшує шанси на порятунок пацієнта».