На черговій сесії міської ради 26 березня депутати схвалили рішення, яке сприятиме розвитку тролейбусного парку КП «Вінницька транспортна компанія». Йдеться про виготовлення нових тролейбусів VinLine з автономним ходом, що дозволить покращити транспортне сполучення віддалених мікрорайонів шляхом продовження тролейбусних маршрутів.

Розвиток системи громадського транспорту міста – це постійний процес, який потребує значних капіталовкладень та відповідного кваліфікаційного рівня персоналу транспортної компанії. У Вінниці щороку реалізовуються проекти, які спрямовані не лише на утримання належної якості транспортного забезпечення вінничан, а й на розвиток транспортної системи громади.

На минулій сесії міської ради, яка відбулась 26 лютого, депутати схвалили рішення про придбання у цьому році десяти автобусів турецького виробництва. Вони будуть комфортними для пасажирів, в тому числі для людей, які пересуваються на інвалідних колясках, та для мам з дитячими візками. Адже ці автобуси з низькою підлогою, мають пандус та відповідну платформу.

На цій сесії було схвалено рішення про залучення кредитних ресурсів у розмірі 35 млн грн на виготовлення 5 тролейбусів VinLine, які збираються на базі КП «Вінницька транспортна компанія» і коштують значно дешевше, ніж пропозиції на первинному ринку електротранспорту.

Перші чотири вінницькі тролейбуси транспортники зробили в 2019 році. В ході експлуатації машини себе добре зарекомендували. Такі тролейбуси мають низку переваг: вони безшумні, більш комфортні та безпечні для пасажирів, зручні для маломобільних груп населення, економлять до 40% електроенергії порівняно зі старішими моделями.

У 2020-ому році працівники компанії зібрали два тролейбуси VinLine, які мають можливість 20 км рухатись на автономному ході без контакту з мережею. Наразі команда фахівців Вінницької транспортної кампанії готується до старту робіт з виготовлення тролейбусів з автономним ходом, які планується зібрати до кінця цього року на базі тролейбусного депо.