– 15 тисяч доларів США за вирішення питання з суддею за призначення покарання, не пов’язаного з позбавленням волі, – затримано адвоката (ФОТО)

Прокурорами Вінницької обласної прокуратури спільно зі слідчими ДБР за оперативного супроводу співробітників Служби безпеки України викрито факт одержання неправомірної вигоди одним з адвокатів Ради адвокатів Вінницької області.

Досудовим розслідуванням установлено, що адвокат схилив обвинуваченого у вчиненні злочинів, пов’язаних з обігом наркотичних засобів, до надання неправомірної вигоди судді Вінницького міського суду, яка розглядає його справу.

Зокрема, за умови передачі правозахиснику грошових коштів у сумі 15 тис. доларів США, він обіцяв забезпечити винесення суддею Вінницького міського суду рішення, згідно з яким обвинувачений не буде відбувати покарання у виді позбавлення волі реально, а буде звільнений від відбування покарання з випробуванням.

Адвоката затримано у порядку ст. 208 КПК України. Попередньо дії адвоката кваліфіковано за ч. 3 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України, вирішується питання щодо вручення йому письмового повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Андрій Власенко