«Кулінарія — це мистецтво, а кондитер — творець», — ось так відгукуються про вінничанку Євгенію. Її торти та солодощі обожнюють люди зі всієї Вінницької області. Та в чому ж її секрет?

– Мистецтво кондитерства — одне з найдавніших, яке постійно оновлюється. Тому завжди потрібно змінювати техніку приготування і сучасну подачу страви. Саме на це я звертаю увагу, коли випікаю кожен новий свій тортик, — розповідає Євгенія Гаврилюк.

На солодких шедеврах майстриня вже зуміла зобразити героїв популярних мультиків, але славу вона отримала лише завдяки якості.

– Працювати потрібно з найкращими продуктами, — продовжує Євгенія. – Здібності до кондитерства я відкрила в собі під час декрету. Вперше спробувала випікати торти 5 років тому. Навіть і не уявляла, що це стане справою мого життя. Звісно, перші спроби були невдалі. Тому їли випічку лише рідні. Але я не зупинилась. Зрозуміла, що мені це подобається, та вирішила вчитись. Спершу ходила на курси, а потім все частіше практикувала вдома. З часом мої роботи ставали справді красивими та смачними…

У дитинстві я мріяла стати кухарем, але батьки мене відмовили. Казали, що це не солідна професія. Тому вступила на факультет соціології, довгий час працювала на нудних роботах без задоволення.

А зараз я випікаю тортики та прикрашаю їх живими квітами. Це хіт серед вінничан. Звісно, я стерилізую рослини та огортаю їх спеціальною плів­кою.

Це фантастична краса. Рада, що змогла знайти себе в таких кулінарних шедеврах. Бо ще декілька років тому працювала у столичному офісі та навіть не уявляла, що повернусь у рідну Вінницю. Та саме тут я відчула своє справжнє покликання. І тепер із задоволенням готую смаколики для вінничан.

Софія Копач