Молодіжна збірна України з боксу завершила виступ на міжнародному турнірі «Адріатична перлина» у місті Бар в Чорногорії.

Команда завоювала на цих змаганнях 15 нагород, серед яких 4 золоті, 3 срібні і 8 бронзових. Серед тих, хто поповнив скарбничку нагород – 18-річний вінничанин Геннадій Масленніков. Він посів перше місце у ваговій категорії до 60 кілограмів.

«До цього турніру ми готувались щодня по кілька годин, — каже Роман Вакалюк, тренер вінницького спортсмена з боксу. — Загалом на турнірі було представлено 14 команд. Геннадій провів три поєдинки, у першому він переміг місцевого спортсмена. А у фінальному бою переміг представника Росії Тенгіза Котояна, який до цього носив звання фіналіста Європи. Тепер готуємося до чемпіонату світу, що відбудеться наприкінці квітня у Кельце».

Додамо, що Геннадій Масленніков займається боксом вже десять років, у спорт його привів батько. «Він хоче, щоб я міг за себе постояти, виховав у собі спортивний характер, — каже Геннадій. — Мій ідеал у спорті — Василь Ломаченко. Я намагаюся, як і він, вміти битися з будь-якими суперниками».

Спортсмен одночасно навчається у двох вищих навчальних закладах — це Вінницький торговельно-економічний інститут і Вінницький державний педагогічний університет ім. Михайла Коцюбинського за спеціальностями «менеджмент» і «фізичне виховання».

Віталіна Трудько