Насолоджуватись майстерністю її виконання приходять тисячі людей. Кожен виступ трупи, до складу якої входить талановита вінничанка, збирає аншлаги.

– Її успіх почався ще 7 років тому, — розповідає її тітка Любов Паляничко, яка проживає у Вінниці. — Зараз Хелен — зірка балету, справжня гордість нашої родини. Пам`ятаю її ще маленькою. Коли вона почала говорити, то всі її мрії були про велику сцену. У три рочки разом з батьками переїхала в Естонію. З дитинства Хелен займалась художньою гімнастикою. Але в 11 років вирішила підкорювати балет. Працювала над собою без вихідних. І заявила про себе на всю країну.

У Міжнародний день захисту дітей 2014 року театр «Естонія» зустрічав на своїй сцені майбутніх артистів балету — вихован­ців Талліннської балетної школи. Серед них була моя племінниця Хеллі. На такі заходи, окрім рідних та друзів, приходили і керівники театрів. Кожен з них намагався роздивитись потен­ційну зірку своєї трупи.

Особливо, якщо це були учні Кайї Крейцберг і Вієстурса Янсонса — видатних діячів культури в Європі. Та серед 60 молодих артистів лише 18-річна Хелен Богач удостоїлася честі бути прийнятою в трупу Національного балету Естонії.

Керівники балету говорили що на тлі випускників Хелен була яскравим діамантом. І вже зараз її зірка «сяє» поряд із такими особистостями як Станіслав Єрмаков, Тійт Хеліметс, Марія Селецька та Артем Максаков. Варто сказати, що всі її виступи відрізняються різноманітністю і свіжістю. Для того, щоб стати видатною балериною, Хеллі важко працювала над собою. Це приклад для кожного, хто хоче досягнути вершин в улюбленій справі.

Софія Копач