Її першою роботою став малюнок засніженого лісу. Зимовий пейзаж одразу привернув увагу цінителів мистецтва у спекотній країні.

Нещодавно наша землячка завершила роботу на замовлення муніципалітету Седерберга «Райський круїз» (264 кв. м), яка зображує різні країни світу, включно з Україною.

– Я закінчила школу №6. Отримала економічну та туристичну освіту, хотіла бути гідом, працювала у Києві, у Європі. Але переломним у моєму житті став будинок у Жмеринці. З мого вікна відкривалася панорама на сіру стіну сусідньої будівлі. Вона мене почала дратувати. І тут я подумала — зміни колір! Й це було відкриттям мого художнього сприйняття. Я всю ніч не спала, фантазувала. Наступного ранку пішла у магазин, купила фарби та інші матеріали. Кілька днів творила — тато був шокований, але невдовзі став всім хвалитись, і на мене стали звертати увагу. Так з’явились перші замовники серед рідних та близьких, вони оплачували фарби.

Тетяна Герн з найріднішими

Через сімейні обставини Таня переїхала у Африку, там у неї є родичі. Жінка виховує сина. Проживає у рибальському містечку на західному узбережжі ПАР.

– Із квітня 2016 року, після щорічного фестивалю лобстерів, я стала відомою художницею в містечку та його околицях. Волею випадку до мене звернулися організатори фестивалю з проханням створити новий логотип, розробити дизайн буклетів і афіші. Моя робота сподобалась публіці. В рамках цього фестивалю організовували виставку місцевих художників, скульпторів. Я виставила кілька своїх робіт, — додає Тетяна Герн.

– Зимові пейзажі стали справжніми хітами. Коли намалювала свій перший мурал, багатьом одразу захотілося такий же. Всі мої роботи знаходяться в добре доступних для огляду куточках міста. А одна з найбільших робіт — у приміщенні відомого ресторану Isabellas на західному узбережжі ПАР…

У 2019 році у межах між­­народного фестивалю паблік-арту, який відбувся в Південно-Африканській Республіці, добре знаний у Вінниці художник Олександр Никитюк, Тетяна Герн та місцевий митець Стефан Айобах (Stephen Ajobiah (ПАР) створили унікальний масштабний мурал під назвою «Дар». Його площа — 150 м2, він розташований у самісінькому центрі Кейптауна. На стінописі зображений жовто-блакитний кримський маяк з петриківським розписом, який демонструє, що Україна — це мирна держава, яка несе світло і добро. Лейтмотивом малюнка став вислів Ліни Костенко: «Віддай людині крихітку себе. За це душа наповнюється світлом».

Віталіна Трудько