65 дітей отримали гроші на власні рахунки. На грошову компенсацію пішло 25,4 мільйона гривень.

Двадцять дітей отримали власне житло, на що витратили 7,9 міль­йона гривень державної субвенції. Це діти з таких районів: Барського — 3, Бершадського — 3, Гайсинського — 2, Козятинського — 2, Мурованокуриловецького — 1, Чечельницького — 1, Літинської ТГ – 2, Шаргородського – 1, м. Ла­дижина – 1, м. Могилева-Подільського – 2, Староприлуцької ТГ — 1, Тульчинської ТГ – 1.

Цього року за рахунок коштів державної субвенції заплановано збудувати дитячий будинок сімейного типу у с. Сутиски (4,1 млн грн) і два малих будинки сімейного типу на території Стрижавського дитячого будинку-інтернату (5,4 млн грн), а також купити житло для 45 дітей пільгової категорії. Про це розповів голова ОДА Сергій Борзов.

Вже встигли купити дитячий будинок сімейного типу для Т. Верещак Літинської територіальної громади на суму 3,2 млн грн. А ще — розробити проєктно-кошторисну документацію на капітальний ремонт/реконструкцію житла для дитячого будинку сімейного типу у м. Ямполі (0,1 млн грн) та скоригувати проєктно-кошторисну документацію для будівництва дитячого будинку сімейного типу у с. Сутиски (0,1 млн грн).

Ілона ВАЛЬТЕР