Тому єв­ропейські партнери спільно з Кабінетом Міністрів, Мінрегіонбудом та Мі­ністерством економічного розвитку долучили до профінансованої Європейським Союзом програми й Немирівську ОТГ.

– Це заслуга, перш за все, депутатського корпусу минулої каденції, які затвердили програму розвитку системи адміністративних послуг Немирівської ОТГ до 2022 року та виділили кошти на сучасне обладнання, зокрема цифрову валізу для мобільного ЦНАП. Від сьогодні адмінпослуги стануть ще більш доступними для жителів нашої громади, — повідомив Немирівський місь­кий голова Віктор Качур.

— А 18 березня мав за честь бути одним з чотирьох міських голів, які отримали автомобілі «Мобільний ЦНАП» від представників Євросоюзу, посольства Швеції та українського уряду. Його вартість 71 тис. євро. «Мобільний ЦНАП» — це спеціальне авто, обладнане усім необхідним для обслуговування населення «на колесах». Вже скоро ви побачите цей автомобіль у своїх селах. Буде складений маршрут його роботи. Людям похилого віку чи особам з інвалідністю уже не доведеться їздити у місто, щоб отримати ту чи іншу адміністративну послугу. Такі «Мобільні ЦНАПи» обслуговують європейців. Ще на крок ближчими до рівня Європи стала й Немирівська громада.

Завдяки програмі «U-LEAD» Немирівська міська рада також отримала 21 комплект комп’ютерної техніки, 11 комплексів сучасного офісного обладнання, меблі для територіального підрозділу у Ковалівці.

Каріна МАЄВСЬКА