Чемпіонат області з футзалу серед жінок, який пройшов 28 березня у вінницькому манежі «Колос», виграла збірна ДЮСШ Тиврова. Вона здолала ДЮСШ Літина – 6:2, «Авангард» (Калинівка) – 2:1 і «Радон» (Хмільник) – 6:1. Грали за коловою системою.

16-річна капітан чемпіонок Руслана Григорук розповіла, що її команда не вперше тріумфує на обласних змаганнях серед жінок.

-Цього разу нам вдалося виграти всі матчі за рахунок злагодженої командної гри. Ми добре грали в пас, відчайдушно боролися на майданчику, – каже Руслана Григорук.- В нашій команді виступали гравці з Тиврова і прилеглого села Василівки. Зокрема, я саме із нього. Але регулярно відвідую тренування в ДЮСШ,  опановую різні тактики і прийоми футболу.

Руслана Григорук мріє стати професіональною футболісткою. Спершу потрапити до вінницького жіночого клубу вищої ліги чемпіонату України «ЕМС-Поділля». Дівчина рівняється на провідну вінницьку футболістку Юлію Христюк, яка підписала контракт із американським клубом і нині грає і навчається за океаном. Руслана Григорук навіть виступала разом із нею за збірну Вінниччини, яка в 2016 році виграла чемпіонат України серед дівчат.

Віце-чемпіонками  області цього разу стали футболістки «Авангарда» (Калинівки). Із «Радоном» (Хмільник) вони зіграли внічию (2:2) і набрали однакову кількість очок (по 4). Але отримали срібло завдяки кращому додатковому показнику – різниці забитих і пропущених голів.

Урочисте нагородження провів спортивний директор Вінницької обласної асоціації футболу Ігор Павленко. Призери отримали красиві Кубки, медалі і грамоти.

-Футзальні змагання слугують гарною підготовкою до великого футболу. Гравці отримують тут необхідну практику перед чемпіонатами області і України. Також ми формуємо збірні області у всеукраїнських змаганнях, – сказав Ігор Павленко.

Фелікс ЖАНІН