Сьогодні, 29 березня, у Вінниці суд взяв під варту без права внесення застави підозрюваного в організації злочинної групи, яка силою вимагала 3 тисячі доларів США у вінничанина.

За даними поліції, зловмисники вимагали у вінничанина гроші нібито за неякісно зроблений ремонт у будинку одного з них. Недоліки в роботі господар знайшов аж через дев’ять років і почав вимагати у майстра компенсацію.

Чоловік та його родич найняли ще двох раніше судимих осіб. Вони під приводом замовлення ремонту зустрілись із майстром у приватному секторі міста. А коли чоловік приїхав на місце, його побили битою і відвезли у лісосмугу, де вже чекав колишній замовник зі своїм родичем.

Там 47-річного чоловіка знову почали бити битою по голові, та, погрожуючи ножем, вимагали віддати 3 тисячі доларів США. А в разі відмови погрожували розправою його родині. Потерпілий частину суми віддав, але, все ж, звернувся до поліції.

Нині трьом учасникам злочинної групи слідчі під процесуальним керівництвом прокуратури оголосили про підозру у вимаганні та незаконному позбавленні волі або викраденні людини. Затриманим загрожує до семи років ув’язнення з конфіскацією майна.

Валентина Лісова