– Будівельні роботи на об’єкті ведуться, готовність 1-ша черга 97%. Тривають роботи у приміщеннях 2-ї черги будівництва та проводяться пуско-наладочні роботи інженерних систем та обладнання.

Обладнання для кабінету КТ КТ (Siemens Somatom GoAll (32 зрізи), отримано та змонтовано. 16.03.2021 року УЗД (SonoBook 8 ) та рентген (IMAX 7700F) планова дата монтажу квітень 2021 року.

У квітні 2021 року заплановано відкриття приймального відділення 1-ї черги будівництва, включаючи діагностичний блок.

Нагадаємо, раніше перший заступник Вінницької ОДА Наталя Заболотна проінформувала, що на Вінниччині буде 10 сучасних приймальних відділень:

– З ініціативи Президента Володимира Зеленського минулого року по всій Україні розпочали реконструкцію та облаштування до європейських стандартів 255 приймальних відділень, 10 з них на базі опорних лікарень Вінниччини. У минулому році 85 млн грн було надано з державного бюджету на ремонти цих відділень, частково виділяють кошти місцеві бюджети та народні депутати з коштів, які їм передбачені на соціально-економічний розвиток.

Усі ці приймальні відділення робляться за одним зразком: в’їзна група, реанімаційні блоки, відповідне оснащення. І якраз для облаштування приймальних відділень встановлюються КТ, сучасні рентген-апарати, УЗД-апаратура з державного бюджету. І ми доклали зусиль, щоб із державного бюджету вже закупити 4 КТ – у Жмеринській, Ямпільській, Хмільницькій лікарні та лікарні швидкої медичної допомоги у Вінниці. Ще 6 КТ на підході. Наше завдання – проконтролювати, щоб державне КТ обслуговувало хворих безкоштовно.

Людмила ПОЛІЩУК