Днями Шевченківський районний суд Києва обрав безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою підозрюваному у вчиненні ДТП зі двома загиблими на Троєщині у Києві.

29-річний Василь Губрій з Вінниччини, який у минулому правоохоронець, проведе два місяці у СІЗО. У прокуратурі заявили, що дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 3 ст. 286 КК України — порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що у затриманого водія рівень алкоголю в крові перевищував норму в десять разів.

Нагадаємо, трагічна ДТП сталась ночі 15 березня. П’яний водій автомобіля «Toyota Land Cruiser 200» із дорожніми номерними знаками «KA 7000 CO» протаранив «Skoda Felicia», у якій перебували двоє людей. «Skoda» зупинилась на червоний сигнал світлофора на перехресті Шухевича Перова у напрямку Троєщинського ринку. Відомо, що позашляховик «Toyota» на великій швидкості рухався по Шухевича в тому ж напрямку, і на повному ходу влетів у «Skoda». Водій та пасажирка «Skoda» загинули на місці. Удар був такої сили, що бійцям ДСНС довелося за допомогою пневмоінструменту та бензорізу деблокувати тіла водія та пасажирки.

З’ясувалося, що винуватцем ДТП став Губрій Василь Сергійович, 1992 року народження, який до 2018 року працював у поліції охорони Вінницької області. Він родом з села Почапинці Жмеринського району. Там у нього будинок, оформлений на матір. У Василя є дружина та малолітній син. Нашому журналісту вдалось поспілкуватись із односельчанами Василя, які ось що нам розповіли.

– Ми дізнались про трагедію з новин, там чітко видно як наш Василь дмухає у драгер. Всі шоковані, бо знаємо як веселого, добропорядного та спокійного хлопця. коли він йшов в армію, то гуляло все село, навіть друзі-поліцейські прийшли до нього на свято у формі. Тато його працював на току у господарстві, мама на току. Виховували трьох дітей. Але через брак роботи виїхали у Вінницю, де й досі працюють. Що побудило сісти Василя п’яним за кермом та ще й у Києві – дивно для всіх. і тут співчуваємо як родичам загиблих, так і батькам Васі.

Відомо, що автомобіль «Toyota Land Cruiser 200» зареєстрований на Главацьку Олександру, 1995 року народження. Як з’ясував наш журналіст, це відома блогерка в Інстаграмі, вона заміжня. Має майже 230 тисяч підписників. Публікує фото з відпочинку, крутими іномарками та брендовими речима. Свого чоловіка ретельно приховує. Василь Губрій у столиці працював в приватній охоронній фірмі, яка пов’язана з великими «шишками» – саме так кажуть його земляки. Ймовірно, що Василь міг взяти машину блогерки «поганяти», але через випите знесло дах і загинули ні в чому не винні люди…

Віталіна Володимирова