Вінниччину представляли вихованці обласної станції юних натуралістів. Зокрема, команда «Vin fun team» на чолі із капітаном Єлизаветою Житник. До збірної також входили Поліна і Софія Дмитришини, Олена Долінна, Маргарита Науер, Ліана Чорнобай, Сергій Страшевський. Її підготували досвідчені тренери Юрій Страшевський і Сергій Рекшенюк.

Діти представили креативні шляхи вирішення викликів (проєктів). Вони створили відео, в якому продемонстрували своє бачення розв’язання поставлених проблем. Оцінювали підсумку олімпіади професійні експертів з різних країн світу. Вони присудили команді «Vin fun team» перше місце в найбільшій освітній програмі з креативності «Destination Imagination» у сезоні 2020/2021 років.

-Конкурс дав можливість дітям розвинути уміння шукати рішення в будь-якій нестандартній життєвій ситуації. Змагання проходили в три етапи: миттєвий виклик, імпровізаційний виклик і конкурс близнюків. Якщо на перших двох етапах діти вчилися співпрацювати всередині команди, то третій етап передбачав налагодження конструктивної співпраці з командою опонентів, – розповів тренер Юрій Страшевський.

– За обмежений час гравці, використовуючи обов’язкові елементи, які, на перший погляд, не поєднуються між собою, мали створити логічно побудовану історію. У ній обов’язково треба було використати всі елементи та пов’язати їх між собою. Команда «Vin fun team» впоралася зі своїм завданням.

Фелікс ЖАНІН