Один водій на «Ауді Q5» ввімкнув поворот наліво, але не повертав 2 провулки… Інший — на старому «Опелі» поспішав на суботній автобазар і різко обігнав сріблястий «паркетник» без попередження!

Ось так банальна дорожня ситуація у Він­ниці призвела до розбірок між водіями на так званій «Кривій» на Старому міс­ті… Бо ді­йшло до мордобою, зламаного дзеркала авто, пістолета в руці підполковника із «Ауді» та по­стрілів на людному перехресті!

– Один поспішав, інший включив режим «царя за кермом» і вирішив стріляти! Чесно кажучи, я такого давно не бачив у нашому комфортному місті. Бо елементарна аварійна ситуація мала би закінчитись адмінпротоколом чи просто по-людськи вибаченнями! А що вийшло? Водій «Опеля» — 54-річний чоловік – отримав за свій обгін по обличчю + зламане дзеркало на авто, яке він мав продавати. А водій «Ауді» після удару та пострілів у небо і погроз має всі шанси отримати термін ув’яз­нення, якщо його вину визнає суд? — пояснив суботній конфлікт на Старому місті Володимир Затайдух, голова ГО «Дорожній контроль». — Бо всі були тверезі, але не хотіли вибачитись перед опонентом. Тепер маємо дві зустрічні заяви від побитого продавця «Опеля» та підполковника служби надзвичайних ситуацій, який стріляв під час конфлікту…

Ми намагались їх помирити, але, на жаль, не вийшло.

– 27 березня у Він­ниці на перехресті вулиці Данила Нечая та Молодогвардійської стався конфлікт між двома водіями. Під час сварки один з чоловіків зламав дзеркало автівки, здійснив постріл угору з пістолета і поїхав з місця події. Розпочато кримінальне провадження за фактом хуліганства (ч. 1 ст. 296 ККУ), — повідомляє відділ комунікації поліції у Вінницькій області.

За словами начальника відділу поліції №1 Вінницького районного управління по­ліції Юрія Голуба, полі­цейські встановили та опитали учасників цього конфлікту.

Обидва учасники конфлікту, вінничани віком 45 та 54 років, написали один на одного зустрічні заяви. Ось так банальне непорозуміння на дорозі стало причиною стрілянини і приїзду поліції на місце рукоприкладств і пострілів серед білого дня… Нині слідство вилучило відео із камер стеження магазинів на цій ділянці Старого міста та двох реєстраторів — із «Опеля» та «Ауді».

Сергій Годун