Слідчі ТУ ДБР у місті Хмельницькому за сприяння ДВБ Нацполіції затримали адвоката, який підбурював обвинуваченого до надання неправомірної вигоди у сумі 15 000 доларів США судді Вінницького міського суду.

– Встановлено, що адвокат у змові із працівником поліції за гроші обіцяли обвинуваченому у збуті наркотиків забезпечити пом’якшення вироку суду до покарання, яке не передбачатиме позбавлення волі. 26 березня 2021 року адвоката затримано під час одержання частини коштів, — повідомили подробиці злочину у пресслужбі ДБР. — Вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу. Встановлюється причетність інших працівників поліції до вказаного злочину. Попередня кваліфікація правопорушення: шахрайство, вчинене у великих розмірах, та підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна або без такої. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Вінницька обласна прокуратура, оперативний супровід – УСБУ у Вінницькій області.

Як повідомили нашому журналісту джерела, затриманий адвокат — Сувалов Валерій.

– Ми перевірили реєстр і дізнались, що він раніше притягувався за корупційні діяння. Інцидент стався у 2018 році, а через рік адвокат підписав мирову з прокурором про винуватість та відбувся штрафом. Чесно кажучи, ми всі шоковані вчинком колеги. Але у нашій професії є дві категорії: одні працюють чесно і не вилазять з судів, й не беруть великих коштів; іншим однієї справи достатньо на рік, щоб гарно жити. Схоже, останнє саме під цю ситуацію підходить.., — кажуть колеги затриманого.

Відомо, що адвокату у Хмельницькому вже обрали запобіжний захід — домашній арешт. Його спільнику-поліцейському підозру ще не оголошували і посаду приховують через таємницю слідства.

Віталіна Володимирова