Випускники шкіл будуть звільнені від обов’язкової здачі ДПА у формі ЗНО.

Ось що повідомила нардеп від Вінниччини Лариса Білозір

– Мій з колегами з різних фракцій та груп законопроєкт №5014 підтримали в профільному Комітеті Верховна Рада України! Також цей законопроєкт визначив як невідкладний Офіс Президента України, адже у сьогоднішніх умовах, беручи до уваги складну прогнозованість епідеміологічної ситуації, це вимушений крок на який ми разом маємо піти.

Сьогоднішнє рішення Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій однозначне – рекомендуваати парламенту підтримати за основу та в цілому законопроєкт мого авторства №5014 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)”.

👉За своїм змістом він фактично продовжує практику, яка застосовувалася у попередньому навчальному році і надає право випускникам шкіл вибирати вид оцінювання їхніх результатів навчання:

➕ державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання (якщо дитина планує вступати до ВУЗу)

➕ шляхом річного оцінювання;

➕ державної підсумкової атестації;

Прийняття рішення щодо поданого законопроекту доцільно прийняти в найближчий час, на одному з позачергових засідань парламенту. Адже невизначеність не сприяє належній підготовці до державної підсумкової атестації здобувачів повної загальної середньої освіти.

Андрій Власенко