– В кімнаті повністю обвалилася стеля. Уламки пошкодили меблі, стіни, карнизи. Ласка Божа, що в ту хвилину нікого не було в кімнаті, особливого мого трирічного синочка. –каже Тетяна Драмарецька. – В приміщенні нещодавно зроблено сучасний ремонт… Я не могла стримати сліз. Адже то все – праця і чималі кошти. Коли вибігла на вулицю, саме проїжджав багатотонний зерновоз. Вони цілу зиму їздили селом, за півдня я особисто нараховувала по 10-12 машин!

Від вібрацій фур уся вулиця труситься, нарікають і інші жителі Мишарівки. Усе тому, кажуть люди, що водії не хочуть їздити в об’їзд. А навколо села є одразу кілька великих аграрних господарств і їхні машини просто “вбивають” вузеньку сільську дорогу. А вся вібрація переходить по грунту на будинок, тому тріщать будинки, падають стелі. Найбільше, кажуть люди, їм дошкуляє фермерське господарство розташоване за селом. Саме його машину і підозрюють в руйнації будинку Тетяни Драмарецької. Але на підприємстві усе заперечують. Вже відомо, що селищна рада обіцяє допомогти жінці. Втім, максимально це буде 25 тисяч гривень. Заборонити фурам рух через село Мишарівка у селищній раді не можуть. Як і проконтролювати, чи не перевищують вони дозволену вагу.

-Станції вимірювання ваги важковагового транспорту нема, тобто зафіксувати перевищення ваги юридично нема можливості”, – говорить Теплицький селищний голова Руслан Трамбовецький.

Якщо проблему з вантажівками не вирішиться найближчим часом – люди обіцяють подолати її самотужки, перекривши дорогу через село.

Додамо, що практично у кожному з сіл люди роками ставлять владі питання щодо контролю за дотриманням норм вантажоперевезень. Десятки скарг звучало і продовжує звучати щодо того, що від руху великовантажного транспорту руйнуються будинки. Можливо, хоч цей факт змусить, врешті-решт, агровиробників змилуватись над людьми. Тому що будинки – це єдине, що залишилося у них в селах.

Віталіна Володимирова