Сьогодні, 1 квітня, 80-річний ювілей відзначає відомий вінницький легкоатлет В’ячеслав Войтенко, який й досі виступає у ветеранських змаганнях.

Він народився у м. Ярославлі, в сім’ї військовослужбовця. З 1958 по 1962 роки навчався у Вінницькому педагогічному інституті ім. М. Островського, на факультеті фізичного виховання.

Змінювалися тренери, але любов до «королеви спорту» зростала. В’ячеслава Войтенко тренувала одна з кращих тренерів м. Вінниці Н.В.Шедько.

У 1961 році він повторив рекорд СРСР з бігу на 100 метрів (10.3 сек.).

У В’ячеслава було багато різних перемог у спорті. У 1961 році він виграв чемпіонат Спартакіади профспілки СРСР (4 по 100 метрів) в Москві. В 1963 році в чемпіонаті Союзу в спринті у м. Ленінграді також отримав перемогу.

На 1 січня 1962 року в «Спортивній газеті» були відзначені рекорди Світу та Європи, де В’ячеслав Войтенко з результатом на 100-метрвці 10,3 сек. входить до десятки кращих легкоатлетів . А в році післяолімпійському у газеті «Спорт» опубліковано список десяти кращих легкоатлетів Світу, де був й В’ячеслав Войтенко (СРСР).

Після закінчення педагогічного інституту В.Войтенко працював старшим викладачем спортивної кафедри Вінницького медичного інституту імені М.І.Пирогова.

Любив і пропагував спорт, підготував трьох майстрів спорту.

Після шістдесяти років В’ячеслав Володимирович захопився ветеранським спортом, яким займається до цього часу. Їздить на спортивні заходи, звідки привозить нагороди, грамоти. На чемпіонаті Європи в Любляні у 2008 році став фіналістом.

Зараз він готується до різних ветеранських змагань у віці 80 +. Збирається разом із сином Сергієм пробігти на одній біговій доріжці.

В’ячеслав Володимирович має багато наукових праць. Він полюбляє поезію, написав багато віршів, любить співати.

Фелікс ЖАНІН