Проте її відлуння у вигляді несподіваних знахідок і досі може принести лихо. Зокрема це вибухонебезпечні предмети, які й досі знаходять мешканці Вінниччини, і часто – у лісах.

Про те, як поводитися при знаходженні у лісових масивах таких предметів, розповідали сьогодні для лісівників ДП «Тульчинське ЛМГ». Бесіду провів представник ДПРЧ №14 м.Тульчин, майор служби цивільного захисту Танцюра М.О. Зокрема він нагадав випадок, що стався кілька років тому біля села Петрашівка, коли знайшли близько двох сотень вибухонебезпечних предметів.

Танцюра М.О. наголосив, що при підозрілій знахідці необхідно викликати надзвичайників і не торкатися предмета. Адже вибухівка може бути діючою. Ні в якому разі не робити спроб розібрати їх, палити на багаттях, кидати, бити.

У разі виявлення схожих на боєприпаси предметів варто визначити місце знахідки небезпечних предметів; виставити тимчасову охорону, огорожу; повідомити присутніх, що торкатися до них забороняється, так як це загрожує життю; негайно сповістити рятувальників про знахідку.

Пам’ятаймо, що збереження здоров’я та життя – це головне правило у роботі державної лісової охорони Вінниччини!

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ