Лісівники Вінниччини – хороші господарі, які за давньою української традицією постійно підтримують лад та чистоту не лише у лісових масивах, а й на території садиб лісництв, лісгоспів. Цими днями різноманітні організації, підприємства Вінниччини долучаються до обласної акції, ініційованої обласною державною адміністрацією. Долучились до заходу і у ДП «Гайсинський лісгосп».

– Згідно із розпорядженням голови Вінницької ОДА С.Борзова №181 «Про організацію щорічної акції з благоустрою та санітарної очистки території населених пунктів області» від 04.03.21 ми маємо привести території навколо адміністративних споруд у належний стан, ліквідувати несанкціоновані сміттєзвалища, організувати санітарну очистку території навколо пам’яток культури, меморіальних комплексів та благоустрій зон перебування та відпочинку населення (рекреаційних пунктів), – розповів головний лісничий підприємства С.Руденко.

Загальновідомо, що ліс для мешканців Вінниччини – це улюблене місце відпочинку у будь-яку пору року. Особливо – у теплу. Гайсинські лісівники щороку створюють лісові насадження, які є основним джерелом кисню та залишаються у спадок майбутнім поколінням. Цього року Гайсинський лісгосп планує відтворити 117 га лісових насаджень. А ще гайсинські лісівники створюють для населення прекрасні рекреаційні зони, пункти, де є сучасні дитячі майданчики, зручні столики для відпочинку, корисні та цікаві інформаційні стенди, відповідно облаштовані місця для безпечного розведення вогню, урни для утилізації сміття. На жаль, населення не розуміє, що все це – праця людських рук, тому часто після відвідин таких місць гості залишають купу сміття у вигляді«вдячності» за комфорт та безпеку. Часто державна лісова охорона складає приписи за незаконнне вивезення побутового сміття у ліс, за розведення вогню у пожежонебезпечний період у лісі, за інші правила порушення поведінки у лісі.

Гайсинські лісівники постійно протягом року стежать за чистотою довколишніх територій адмінспоруд та за чистостотою лісу. І вчергове звертаються до мешканців області з проханням не смітити у лісі, дотримуватись елементарної людяності!

А ще лісівники мають можливість озеленювати садиби лісництв найкращими зразками декоративних рослин. Вирощують ці рослини і для продажу. Тому пропонуємо завітати до лісових розсадників у Ладижинському лісництві та до базового лісового розсадники у Гайсині, щоб придбати якісний та за помірною ціною посадковий матеріал деревних та декоративних порід. Адже найкращі вулиці, сквери міст та сіл, особисті подвір’я, садиби – це не лише чисті, а зелені і квітучі!

У наявності для продажу є сіянці дуба звичайного – 120 тис.шт, дуба червоного – 67 тис.шт., липи широколистої – 15 тис.шт, клена-явіра – 18 тис. шт, клена гостролистого – 12 тис. шт, горіха грецького – 68 тис. шт, горіха чорного – 26 тис. шт., груші – 14 тис. шт, вишні магаленпи – 12 тис. шт, каштана кінського – 2 тис. шт., свидини – 3 тис. шт. Також у наявності у широкому асортименті – саджанці декоративних порід в асортименті із 60 видів. Спірея, катальпа, самшит вічнозелений, різні форми туї, ялівців, барбарис, бересклет, кипарисовик та інші – у переліку видів зробить свій вибір найвибагливіший поціновувач зеленої краси.

За довідкою звертайтесь: інженер з лісових культур Оксана Петрівна Юрченко, тел. 097 7053581.

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ