Найгарячіша пора року для лісового господарства – це весняна лісокультурна кампанія. Цього року весна затримується з теплом, проте лісівники Вінниччини активно створюють лісонасадження. Виконали уже значну частину роботи з відновлення лісу в ДП «Гайсинський лісгосп» (директор М.М.Лащенко, головний лісничий С.І.Руденко).

– Посадити майбутній ліс якісно і вчасно, у стислі агротехнічні терміни – таким на сьогодні є головне завдання гайсинських лісівників, – переконаний головний лісничий підприємства С.І.Руденко. – Тому усі лісництва активно працюють, вкладаючи усі можливі ресурси на вчасне та якісне виконання лісокультурної кампанії.

Станом на сьогодні у лісгоспі вже створили 48 га лісових культур. Це 43 відсотки від загального плану із заліснення. У Ситківецькому лісництві (лісничий О.Р.Бірецький) створили 5,1 га лісових культур, у Гайсинському (П.О.Латюк) – 4,3 га, у Басаличівському (А.В.Швець) – 6,1 га, у Губницькому (П.К.Наказнюк) – 12,7 га, у Соболівському (Л.Л.Бурлачук) – 3,9 га, у Ладижинському лісництві (Р.П.Семененко) повністю завершили посадку, заліснивши 14,9 га.

Під час лісокультурної кампанії 2021 р. підприємство планує заліснити 112 га на землях державного лісового фонду. Більшість лісових культур у держлісфонді буде створено з головною породою дубом звичайним із введенням супутніх порід.

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ