Головний тренер збірної України Андрій Шевченко вперше розповів подробиці, чому хавбек «Динамо» Віталій Буяльський знову не отримав виклик до лав національної збірної.

– Буяльський? Він професійний хлопець, який завжди, коли приїжджав в збірну, віддавав 100% себе. Я не хочу викликати гравця, щоб просто викликати. Вважаю, він провідний гравець своєї команди. Буяльський від­мінно грає. Ми граємо за іншою схемою. Викликати його, щоб він сидів на лаві запасних, вважаю, буде некоректно. Коли буде місце для нього — обов’язково скористаюся. Я його дуже поважаю. В першу чергу — за його ставлення, коли він приїжджав, — пояснив Андрій Шевченко.

Невже між Шевченком та нашим земляком-футбо­лістом пробігла чорна кішка? Чи головний тренер має зовсім інших фаворитів і не дає можливості калинівчанину показати свій талант, — саме так нині обговорюють цей міні-скандал у футболі наші читачі. Втім, днями Віталій вирішив поставити всі крапки над «і»…

– Я був уже там, у збірній, 3 або 4 роки мене викликали. Я особливої користі не приношу команді. З Люксембургом вийшов на 5 хвилин на позиції правого захисника, з Косово вийшов на хвилин 5-7. Це я говорю про посаду головного тренера. Не викликали — нічого страшного, я сконцентрований на клубі. Напевно, клубу я приношу більше користі, ніж збір­ній. Ні на кого не ображаюся. Поважаю головного тренера збірної, буду вболівати за команду. Ніякого конфлікту з Андрієм Шевченком немає, як пишуть. Він приїжджає на матчі «Динамо». Коли бачимося, завжди вітаємося — нормальні стосунки.

Додамо, що Віталій Буяльський з Калинівки футболом займається з шести років. У 12 років його зарахували до спортінтернату в Броварах, де перших два роки довелося неймовірно важко як морально, так і фізично… До київського «Динамо» як півзахисника Віталія запросили у віці 16 років. Тож від того часу він у команді та вважається одним із найсиль­ніших гравців. Батьки Віталія досі мешкають у Калинівці, працюють інженерами на машинобудівному заводі. Старша сестра Юлія живе у Києві.

Футболіст має власну родину –  дружину Аліну та донечку Злату. Востаннє Віталій виходив на поле у складі збірної України у 2017 році в поєдинку проти Косова. В поточному сезоні Віталій провів 27 матчів у складі «Динамо», відзначившись 5 голами та 7 асистами.

Віталіна Володимирова