На усіх держпідприємствах лісового господарства Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства пройшли профспілкові конференції. Відбувся подібний захід і в ДП «Бершадський лісгосп».

В роботі конференції взяли директор ДП «Бершадський лісгосп» М.В.Краснєєв, заступник голови профспілкового комітету лісгоспу В.В. Літинський, головні спеціалісти та делегати структурних підрозділів підприємства. На порядок денний винесені питання підведення підсумків виконання колективного договору за 2020 рік, прийняття колдоговору на 2021-2023 роки, затвердження комплексу заходів щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища.

Учасники конференції заслухали доповідь директора ДП «Бершадський лісгосп» М.В. Краснєєва про підсумки роботи держпідприємства за 2020 рік.

Микола Володимирович детально зупинився на виконанні виробничої програми. Найважливішим напрямком діяльності підприємства залишається якісне ведення лісового господарства, зокрема, відтворення, охорона та захист лісів. На ведення лісового та мисливського господарства у 2020 році спрямовано 30,7 млн. грн. Минулого року ДП «Бершадський лісгосп» створив 98 га лісових культур на землях держлісфонду, що на 10% перевищує площу зрубів за минулий рік. Догляди за лісовими культурами виконані у повному об’ємі. Для цього підприємство забезпечено необхідними механізмами та висококваліфікованими працівниками. Бершадські лісівники вирощують достатню кількість посадкового матеріалу для власних потреб та для реалізації.

М.В. Краснєєв зазначив, що пандемія та тривалий карантин наклали відбиток на діяльність лісгоспу. Спад світової економіки привів до зменшення обсягів реалізації та стрімкого падіння цін на лісопродукцію. Проте навіть у таких складних умовах жорсткої економії фінансових ресурсів підприємством було виконано усі завдання по веденню лісового господарства, розрахунках з бюджетами та державними цільовими фондами, виплаті заробітної плати. Вдалося досягти цього за рахунок ритмічної та наполегливої роботи всього колективу.

Про виконання умов колективного договору за 2020 рік звітував заступник голови профспілкового комітету лісгоспу В.В. Літинський. Він зазначив, що минулого року було виконано всі пункти колективного договору, які передбачають право працівників на пільги, соціальний захист, задоволення духовних потреб.

У 2020 році заробітна плата виплачувалась вчасно та в повному обсязі. Для забезпечення стабільної та ефективної діяльності підприємства було створено необхідні умови. Працівники отримують кошти на здешевлення харчування, матеріальну допомогу на ювілейні дати, при одруженні, народженні дитини, багатодітним сім’ям, пенсіонерам при довготривалому важкому захворюванні тощо. Також працівникам та пенсіонерам підприємства надається паливна норма за пільговою ціною. За потреби кращі працівники мають можливість отримати безвідсоткову позику на будівництво, придбання меблів тощо.

Про виконання комплексних заходів із охорони праці у 2020 р. прозвітував інженер з охорони праці підприємства С.В. Білий. Минулого року на вирішення питань охорони праці було витрачено 325385 грн.

Також на конференції було заслухано та затверджено акт перевірки виконання колективного договору за 2020 рік.

Головний економіст М.М. Сиворіг проінформував присутніх про зміни у колективному договорі на 2021-2023 рр.

У ході засідання розглянули пропозиції та побажання делегатів структурних підрозділів держпідприємства стосовно внесення змін до колективного договору та ухвалили відповідні рішення. Шляхом голосування було прийнято нову редакцію колективного договору на 2021-2023 рр. зі змінами та доповненнями, а також затверджено комплекс заходів щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища.

У ДП «Бершадський лісгосп» налагоджений конструктивний діалог між адміністрацією держпідприємства та працівниками. Робота профспілки забезпечує їх взаємне порозуміння, результатом якого є сприятливий мікроклімат у колективі, чітка, злагоджена праця та стабільність результатів діяльності підприємства.

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ