До яких лиш фокусів не вдавалася Ямпільська поліція Вінницької області, щоб, за будь-яку ціну виконати вказівки прокурорів, від Вінниці і до самого Ямполя, і закрити кримінальне провадження за ст.171 ч.1 (перешкоджання в журналістській діяльності), яке вона змушена була розпочати ще 04.12.2019р., за моєю заявою про напад на мене в кабінеті голови Ямпільської райради С. Гаджука.

Зрозуміло, високопоставленій нападниці вони і досі не оголосили підозру і вона проходить по справі, як звичайний свідок. Технічну експертизу мого, пошкодженого, в момент правопорушення, фотоапарата не провели і не встановили чиї ж відбитки пальців і долонь на ньому виявили їх же криміналісти? А найцікавіше – слідчі, у співдружності з прокурорами, твердили, що якщо я, в момент правопорушення, не мав “конкретного завдання редакції газети “33 канал”, в якій багато років працюю, штатно і позаштатно, а діяв за своїм творчим планом – то законодавство, на їх думку, яке захищає права журналістів на мене не поширюється. І ніякі багаточисленні пояснення, довідки редактора газети “33 канал” А.Жучинського про те, що Заслужений журналіст України, кореспондент газети, В.Кізка – згідно законодавства і демократичних правил газети, сам вишукує “резонансну інформацію, яка має суспільне значення”, готує публікації і пропонує їх до друку.

Цю ухвалу суду на постанову слідчого О. Медвідя дізнавач-інспектор А.Родзинський повністю проігнорував. І так само виніс постанову про закриття незаконно. Повний текст її подам своїм читачам з понеділка.

Та що там редактор! В намаганні будь-що закрити кримінальне провадження і вигородити екс-депутку Ямпільської райради, директорку так званого КП “Ямпільська кіномережа” Л. Кінзерську, вони вдалися до ігнорування рішення суддів про мою акредитацію у вищевказаній раді і до нехтування прямими судовими зобов”язаннями вчинити законні дії в ході досудового слідства. Дожилися до того, що один слідчий списав, скасовану судом, постанову про закриття провадження в іншого. І видав цей плагіат за свій інтеректуальний труд.

Мені не залишилося іншого, як знову писати скаргу слідчому судді на незаконне винесення простанови про закриття кримінального провадження.

Пропоную вашій увазі фрагмент розгляду її в Ямпільському суді.

На відео – слідчий суддя М.Дзерин, другого квітня, розглядає скаргу В.Кізки на закриття дізнавачем-інспектором А.Родзинським кримінального провадження за ст.171 ч.1 КК України. Ямпільський райсуд, Вінниччина. Голос за кадром – мій.

Василь Кізка