Побачила світ книга вінничанина Віктора Костюкевича «Моделі тактики» гри в футболі. Її вже видали в Україні і Польщі, готується видання і в Південно-Африканській Республіці. Книга написана в першу чергу для тренерів футбольних клубів. Існують варіанти російською і англійською мовами.

– У книзі розповідається про чотири моделі тактики гри. Переважно проаналізовані підсумки останнього Мундіалю – 2018 року. В тому числі здійснено аналіз 165 забитих на тому чемпіонаті світу голів, – сказав Віктор Костюкевич. – Особливу роль у виданні відіграють чотири стадії атаки: володіння м’ячем, розвиток атаки, загострення і завершення та різні варіанти фіналів цих атак. Також йдеться про історію розвитку тактики гри, еволюцію тактичних систем гри тощо.

Віктор Костюкевич – професор кафедри теорії і методики спорту Вінницького педуніверситету, доктор наук із фізичного виховання та спорту. Він видав вже 25 книг на спортивну тематику. Пан Костюкевич має значний практичний досвід роботи у футбольних клубах. Коли він навчався в аспірантурі, консультував команду «Торпедо» (Москва). Згодом, починаючи із 1979 року, працював тренером із науково-методичного забезпечення вінницької «Ниви».
-Я працював у «Ниві» разом із відомими головними тренерами Терлецьким, Школьніковим, Ревою, Федорчуком. Вважаю, що й зараз є сенс у науковому забезпечені нашої футбольної команди майстрів, – додав Віктор Костюкевич.

Фелікс ЖАНІН