Сніжана Скоропад чарує вродою волосся весь Козятинський район

Довговолоса 16-річна красуня проживає у селі Лозівка Козятинського району Вінницької області. Довжина її волосся 143 сантиметри. Розповідає, що змалку мріяла відростити косу аж до п’ят, та зараз ще трішки не вистачає.

– Я люблю грати на скрипці та вивчаю іноземні мови. Навчаюсь у 10-му класі Самгородоцької ЗНВК 1-3 ступенів «Школа-дитячий садок», – ділиться Сніжана Скоропад.

– Мити голову рекомендую так часто, як це необхідно. Найкраще природне відновлення відбувається при використанні м’якої води.

Гаряча вода викликає посилену роботу сальних залоз, тому при використанні будь-якого засобу мити голову потрібно теплою водою. Ополіскувати потрібно тільки прохолодною водою. Під час гігієнічної процедури не потрібно сильно терти волосяний покрив.

Краще сушити природним способом, не користуючись феном.

Анастасія Топольницька — довговолоса окраса школи №18

Її мама зізналась, що після пологів лікарка була шокована і казала, що новонародженої з таким довгим волоссям ще не бачила.

– Розумна, кмітлива, скром­на, слухняна дівчинка. Займається музикою, а саме, грає на фортепіано. У вільний час любить вишивати бісером. — розповідає мама Ірина.

Довге волосся у дитини – це, звісно, клопіт для мами, але воно того варте! Аби волосся було гарне та доглянуте, ми використовуємо бальзам, кондиці­онер, спеціальне масло для кінчиків. Волосся розчісуємо більше 100 разів на день. І для цього в нас є особлива щітка.

Радимо всім берегти природний блиск волосся, а щоб не втратити здоровий блиск, використовуйте спе­ціальні засоби, що містять вітаміни А, Е і В. Не забувайте і про правильне харчування. Для здоров’я волосся можна також вживати різні вітамінні комплекси або добавки, попередньо порадившись з лікарем.

Холод є однією з головних причин випадіння волосся. Щоб цього не сталося, не забувайте носити на вулиці головні убори — шапки, капелюшки, капюшони, а, зайшовши до приміщення, — обов’язково знімати їх.

Коси Насті – наша сімейна гордість! Донечка завжди бере участь у шкільних концертах, виставах, і щоразу її гарно заплетені або розпущені коси тішать материнське серце!

Софія Копач