Всеукраїнський турнір «Весняна зірка» зі спортивної акробатики у м. Кривий Ріг завершився кілька днів тому. І вінничани традиційно стали найсильнішими!

– Вихованці вінницької акробатичної школи упродовж трьох днів змагалися з 350 учасниками з 11 регіонів. За результатами виступів чоловіча пара Богдан Пограничний  та Данило Стецюк  за програмою дорослих зайняла І місце. Чоловіча пара Артем Шаповал  та Гліб  Гончарук за програмою І розряду — І місце. Змішана пара Анна Плохотнюк  та Ростислав Бондар  за програмою КМСУ — ІІ місце. Все завдяки сумлінності і старанності тренерів  Ю.Л. Голяка,  Г.В. Ковальчук, Л. Совик та тренерів-хореографів  К.О. Шульган,  А.О. Луценко.

Це було справді захоплююче видовище! А попереду – чимало нових змагань і нових перемог.

Наталя Голяк, виконуюча обов’язки директора комунального закладу “Вінницька обласна дитячо-юнацька спортивна школа із складно-координаційних видів спорту”, розповідає:

– Згідно з підбитими підсумками за 2020 рік, саме Вінниччина найсильніша в Україні з акробатики. З відомих людей, які займались спортивною акробатикою, можна назвати головних тренерів України Леоніда та Юрія Голяків і, звичайно, першого заступника голови обласної державної адміністрації Наталію Михайлівну Заболотну. Після закінчення спортивної кар’єри учні йдуть у абсолютно різні сфери діяльності. І це не лише всесвітньовідомий цирк Дю Солей. Вони стають спортивними тренерами, фітнес-тренерами, і не тільки в Україні!

З приємністю згадую науковців: кандидата наук з фізичного виховання і спорту ЗМС Марину Солоненко-Шевчук; кандидата біологічних наук Юрія Антіпова; кандидата психологічних наук, старшого наукового співробітника лабораторії оперативного контролю підготовки спортсменів збірних команд України Державного науково-дослідного інституту фізичної культури і спорту, спортивного психолога Андрія Колосова. Вихідці нашої школи — це багатогранні особистості, які з успіхом реалізують себе у різних сферах.

Тетяна КОНДРАТЬЄВА