Найчастіша причина виникнення лісових пожеж – це людська необережність. З настанням тепла у лісі розпочинається пожежонебезпечний період, спричинений підвищенням темтератури повітря та частішим відвідуванням населенням лісових масивів. Тому лісівники Вінниччини уже активно готуються дати відсіч можливому вогню.

Задля попередження у лісах пожеж лісівники Вінниччини регулярно виконують ряд попереджувальних протипожежних заходів. Серед них – встановлення на території лісових масивів шлагбаумів та заборонних знаків.

У ДП «Тульчинське ЛМГ» (директор Дан М.М., головний лісничий Кілимник Г.П.) завершили цю роботу, заплановану на перший квартал поточного року. Усього за цей період встановлено 12 шлагбаумів та 48 попереджувальних протипожежних знаків у лісових масивах підприємства.

На держпідприємстві питання охорони лісів від пожеж – завжди на контролі. Держлісгосп – учасник всеукраїнського конкурсу Товариства лісівників України на кращу лісопожежну діяльність державного лісогосподарського підприємства 2020 року.

На фото – встановлення шлагбаумів у Журавлівському лісництві. Встановлення попереджувальних знаків старшим майстром лісу Кирнасівського лісництва Шпаковським О.Г. на території захисних насаджень лісництва.

Лісівники Вінниччини нагадують, що без свідомої поведінки зі сторони громадськості, усвідомлення людьми масштабів загрози, що несе в собі «червоний півень», лісові масиви не будуть в повній безпеці. Лише особисте правильне ставлення людини до лісу та власна відповідальна поведінка стануть запорукою збереження зеленого багатства України.

Лише один відсоток пожеж у природному середовищі виникає внаслідок прямих ударів блискавки, виверження вулканів, самозаймистість торфу, вугілля. Решта – наслідок людської необережності та недбалості. Навіть один сірник чи недопалок, кинутий у лісі, може обернутися трагедією!!! Бережіть природу!

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ