Такий різнобій у статистиці говорить про те, що реальних хворих набагато більше. Просто не тестуються.

А тим часом голова ВРУ Разумков попереджає, що Україну очікують ще складніші випробування через “південноафриканську” мутацію коронавірусної хвороби і вважає, що час оголосити повний локдаун по всій країні.

“Адаптивними протиепідеміологічними заходами, якими ми користувались останні пів року, навалу штамів коронавірусу не стримати. Інші країни вже запровадили безпрецедентні загальнонаціональні карантинні обмеження. Вважаю, що і в Україні настав час для більш радикальних кроків для боротьби з вірусом”, – написав політик у Facebook.

Про те, що у Вінницькій області блискавично поширюється британський штам коронавірусу розповів завідувач відділу епіднагляду вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України Степан Томин. За його словами, на Вінниччині циркулює британський штам коронавірусу, який розповсюджений по всій території України. Зразки від хворих відправляли в Центр громадського здоров’я та до лабораторій Всесвітньої організації охорони здоров’я. Обидва штампи агресивніші та провокують важчі ускладнення та протікання хвороби.

“За повідомленням Центру громадського здоров’я, в середині березня поточного року в зразках, які були надіслані (в тому числі з Вінницької області) були виявлені мутації, які притаманні “британському” штаму. Ми говоримо за те, що на території Вінницької області дійсно циркулює британський штам коронавірусу”, – розповів Степан Томин.

Вираженими симптомами британського мутованого штаму коронавірусу є кашель, сильна втома, біль у горлі та м’язах, а от втрата нюху менш виражена, ніж у “китайського”.

А тим часом, з 3 квітня у Віннниці запроваджені посилені міри щодо запобігання коронавірусу.

Сьогодні в Україні майже вдвічі менше зафіксовано випадків захворювання. Але тут потрібно врахувати, що це була неділя, а на вихідні люди лише в екстренних випадках звертаються в лікарні та роблять тести.

На Вінниччині всього зафіксовано 59 774 хворих з початку пандемії

Сьогодні +397
Выздоровіли 37 157
Летальних випадки – 1144.
Сумний рекорд померлих – +24.
В Україні 1,8 млн.+13 858З за останній день.
Виздоровіло 1,4 млн.
Померло всього 35 994 людей. +265 – за останній день.

Бережіть себе та рідних.

Тетяна Квасюк