У Вінниці з 1 по 4 квітня проходив стартовий тур чемпіонату України із нового різновиду хокею на траві – хокею-5. У ньому в складі кожної із команд на полі грають лише по 5 спортсменів.

Ігровий майданчик облаштували на полі для хокею на траві Центрального парку. Для створення обов’язкових бортиків тимчасово використали дошки і шини. Пізніше до нашого міста прибудуть сучасні бортики, адже влітку цього року у Вінниці проведуть чемпіонат Європи із хокею-5. На старт вийшли сім команд. Три із них представляли місто над Бугом, і ще одна – Калинівку.

Саме калинівська «Олімпія-Авангард» створила гучну сенсацію у 1 турі. Вона здобула п’ять перемог, одного разу розійшлася миром і без жодної поразки впевнено захопила лідерство – 22 очки.

-Наші хокеїсти скучили за справжнім хокеєм, тренуваннями та матчами. Вони прагнули показати себе і це вдалося. Могли виграти й всі матчі, але «ШВСМ-Олімпія» зрівняла рахунок і звела поєдинок до нічиєї 6:6 на останній хвилині. Ми не розраховували бути лідерами, але тепер спробуємо поборотися за золото, – сказав тренер «Олімпії-Авангард» Сергій Бакум. – Щодо хокею-5 – це дуже швидкий різновид хокею. Тут потрібно швидко бігати і водночас швидко ухвалювати правильні рішення.

На другому місці після стартового туру – чинний чемпіон України із хокею на траві «ОКС-ШВСМ» (Вінниця) – 21 очко. Вона програла калинівчанам із рахунком 4:6. Решту матчів виграла, в тому числі й свого традиційного головного конкурента «ШВСМ-Олімпії» (Вінниця), яка наразі посідає третю сходинку – 7:1.

-Ми програли калинівчанам, адже це була стартова гра. Тоді ще не зовсім зрозуміли нюанси хокею-5. В цій грі все дуже швидко змінюється і не можна розслаблятися ані на секунду. Все ж традиційний «зелений» хокей мені подобається більше, – сказав 33-річний гравець команди  «ОКС-ШВСМ» Юрій Мазур.

Фелікс ЖАНІН