У селі Росоша п’яний водій збив двох дітей. Хлопчики 6 та 7 років їхали узбіччям на велосипедах. Легковик на швидкості налетів на них та опинився у кюветі. Від удару авто зайнялося. Водій не постраждав. Хлопчики ж загинули на місці. Кермувальнику 20, він не місцевий, село просто проїжджав. З місця аварії не тікав – ледве тримався на ногах та ледь говорив. Віра Росоха мама Андрія, недавно приїхала із Закарпаття щоб пожити в мами, поки чоловік на заробітках.

– Андрійко та Діма двоюрідні брати, їхні мами рідні сестри, вони просто катались на велисипедику, один з них віз другого на багажнику. Діти їздили біля дороги, біля школи повернули і з’їхали донизу, це близько 100 метрів. П’ять – сім хвилин як діти зникли з поля зору. А порушник летів з величезною швидкістю зі сторони Оратова в сторону Липовця, і вони йому попали точно під машину.

Діти загинули на місці, машина від удару знесла опору мосту, залетіла за річку, її в польоті розвернуло, вона вдарилась об вербу і загорілась, а хлопчики так і залишились на правій стороні вони були вже мертві. Ми всі знаємо, користуємось велосипедами, коли везеш когось на багажнику, треба тримати рівновагу, діти просто хитнулись, але якби водій дотримувався правил дорожнього руху, цього б не було, – розповідають місцеві жителі.

Там не тільки алкогольна, там і повинні бути наркотики, впевнені, людина, яка випила пляшку горілки, може затормозити, включає мозок, а людина, яка має наркотичну залежність, не здатна на це. Навіть гальмівного шляху не було! Родичі водія за день до похорону приносили гроші, дівчата відказались…

Від повороту до місця зіткнення метрів 300 сухої, чистої і широкої дороги, від удару велосипеда розірвало. Хлопчики лежали на обочині, на відстані один від одного метрів 10 метрів.Машина горіла, стовпи диму бачили люди та дехто навіть втік до хати від страху. Люди додають – на цьому місці вже були трагедії. Поряд стоїть один постамент, за мостом ще один хрест, пару років тому тут вбило машиною чоловіка. Коли на місце прибігли люди, водій не намагався втекти. Йому б і не дозволили. Дехто навіть казав кермувальнику: «Сідай в машину, яка горить – це твоя».

Як повідомили медики, діти отримали травми, несумісні з життям. На час приїзду фельдшера швидкої допомоги констатовано смерть двох дітей. Допомога надавалась водію і матерям загиблих дітей.

Затриманого водія звати Олексій Кучерявий. Він з Оратова, має онкохвору матір. Визнає: дітей бачив, але мовляв загальмувати не встиг. Ось яка його версія того, що сталось:

– Просто не встиг зреагувати і просто злетів в кювет. Алкогольні напої вживав? Я пару днів назад відсвяткував 20 років. Гріх на мені, це правда. Я був під алкогольним сп’янінням і на цьому все…

У поліції повідомили – водію вдалось вибратись з машини до того як вона загорілась, після зіткнення з велоспипедом автомобіль з’їхав у кювет і загорівся . У організмі кермувальника виявлено 1.76 проміле алкоголю, що в 10 разів перевищує норму. Два дні тому він святкував день народження і сів за кермо не тверезим. Він заперечував, що був за кермом, називав товариша, але не міг назвати ні ім’я ні прізвища.

У поліції нема сумнівів, що саме Олексій був за кермом. Законодавстом суттєво посилено відповідальність і йому загрожує до 12 років ув’язнення. В водія взято зразки крові, в нього перевірять чи був тільки алкоголь, чи можливо наркотичні засоби він вживав.

Тим часом 1 квітня у Вінницькому міському суді Вінницької області, сьогодні відбулось судове засідання в якому клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу хлопцю, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 286-1 Кримінального кодексу України.

У судовому засіданні, з матеріалів даного клопотання стало відомо, що підозрюваний, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, керував автомобілем з перевищенням допустимої швидкості у населеному пункті та допустив наїзд на двох малолітніх дітей, які рухались на велосипеді по цій самій полосі руху у зустрічному напрямку до вказаного автомобіля. В результаті даної дорожньо-транспортної пригоди хлопчики загинули на місці події. При обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрювана може здійснювати дії, передбачені ч. 1 ст. 177 Кримінального процесуального кодексу України, а саме: переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, впливати на свідків , а також вчинити інші кримінальні правопорушення. Захисник просив обрати суд альтернативний запобіжний захід у вигляді застави. Підозрюваний підтримав його думку

Наразі тривають слідчі дії.

Віталіна Володимирова